blog

blog

Читаоци

Архива чланака

Translate

уторак, 29. јул 2014.

Da ja, kao premijer, poslušam savet – Vučiću, uspori malo?

logo

ODGOVOR JOŽI MENCINGERU NA PORUKU „VUČIĆU, USPORI”
Ubrzaj, Srbijo
Ne želi Mencinger da mi usporimo. Jedan deo Srbije to hoće, onaj kome je ovo do sada savršeno odgovaralo. Oni koji nisu živeli od znanja i rada nego od poznanstava, klanova i veza

Ničeg novog u istoriji. Kada god neko negde krene, sa svih strana se čuje, složno – Uspori malo.

Hoćeš da pokreneš učmalu zemlju – uspori malo.

Hoćeš što pre u EU – uspori malo.

Hoćeš ofanzivu na kriminal i korupciju – uspori malo.

Reforme – uspori, bar malo.

Drugim rečima – kuda si ti, uopšte, krenuo. Još si i arogantan jer, ako ništa, pokušavaš da ispuniš ono što si kao plan napravio i ne odustaješ od toga. A, nama je uvek bilo najbolje bez plana, da preživljavamo, da kunemo sve druge za naš, ne tako lagodan, ali ne baš ni tako loš život, život u kom smo uvek trošili više od onoga što smo zaradili. Mislim i na državu i na većinu nas.

Nama je, kao što rekoh, sasvim fino ovako. Ne radimo previše, a opet preživljavamo. Formirali smo čitavu novu klasu – socijalno korumpiranih, onih koji uvek nešto nekome dođu i njima uvek neko nešto dođe, zaposlenih preko veze, s tročasovnim radnim vremenom, ogrezlih u kombinacijama i povlasticama... Zemlja nam je propala, prezadužena je, privreda nam ne radi, infrastruktura uništena. Sve zajedno, gotovo da nam je super. I? Šta ćemo sada? Da se zaustavimo? Ništa da ne probamo? Nigde da ne stignemo?

Da ja, kao premijer, poslušam savet – Vučiću, uspori malo?

_______________________________________________

Pitam se kakav bi život bio miliona Srba da ste gospodine Vučiću ovako govorili pre 20 godina?Da li bi naša životna golgota bila izbegnuta i naša sudbina bila dostojna čoveka? Ko će vratiti godine koje su pojeli skakavci?

Нема коментара:

Постави коментар