blog

blog

Читаоци

Архива чланака

Translate

четвртак, 18. јун 2015.

Kako su Teslini satanisti poskupeli struju

Još kada je svojevremeno Dušan Bajatović srpskog patrijarha nazvao Njegova Svetlost, umesto Njegova Svetost, bilo je jasno da možda ima određenih sličnosti između poglavara Srpske pravoslavne crkve i bandere.

Tek ovih dana saznali smo da Njegova Svet(l)ost ima veze i sa Nikolom Teslom, našim poznatim genijem, koji je po stereotipnim razmišljanjima prosečnog Srbina, izmislio sve važne stvari na zemaljskoj kugli: banderu, sijalicu, struju, luster, šteker, baterijsku lampu, produžni gajtan, lajt šou, dalekovod, trčeću svetleću reklamu, energetska pića, električnu stolicu, Nijagaru, beogradski aerodrom i požar zbog neispravnih električnih instalacija.
A mora da je izmislio i onog vazda naelektrisanog Vučića!
Njegova Svet(l)ost je, naime, ovih dana prenela beogradskim vlastima šokantna saznanja Popovske obaveštajne službe da u Muzeju Nikole Tesle ima više satanista nego na koncertu grupe Ajron Mejden. Nekom Nikoli Nikodijeviću iz gradske vlasti i Bajatovićevog SPS-a, dostavio je tajne fotografije satanističkih rituala oko Tesline urne, sa starom predizbornom idejom da se genijalna urna prebaci ispred Hrama Svetog Save, gde će biti bezbedna, jerbo na taj plato dolazi pošten svet koji šeta kučiće, a Teslinoj urni neće biti ništa strašno ako je zapiša neka umiljata čuburska pudlica u redovnoj večernjoj šetnji.
-Pogledajte ovu frizuru, taj izraz lica, čist satanista! - mahala je Njegova Svet(l)ost prvom dokaznom fotografijom ispred Nikodijevićevog nosa.

-Vaša Svetlosti, kako da vam kažem... To je ministar Tasovac. On, znate, redovno obilazi muzeje – bilo je malo neprijatno Nikodijeviću.
-Ma nemojte! A pogledajte ovu: ovaj mali satanista jede metal! - mahao je patrijarh drugom fotografijom.
-Vaša Svetlosti, kako da vam kažem... To je sendvić sa kajmakom i pršutom uvijen u foliju. Ekskurzija iz Čačka! Tamo stalno dolaze ekskurzije, pa moraju deca nešto da prezalogaje – pravdao je decu iz Čačka Nikodijević.
-A pogledajte ovo Nikodijeviću. Dva muškarca se ljube! - vikao je patrijarh.
-Oh, pa to je vladika Kačavenda! Otkud on u muzeju? - bio je zapanjen Nikodijević.
-Uh, izvini Nikodijeviću, pomešao sam slike iz patrijaršijske arhive... Pogledaj ovu Nikodijeviću... - mahao je dalje patrijarh, a Nikodijević je konačno bio ubeđen kako “ima tu nešto”.
-Bog te mazo. Stvarno satanisti! – rekao je Nikodijević zagledan u nekakvu umetničku instalaciju.
Ali, šta zna dete šta je 200 kila, šta zna patrijarh šta je performans, šta zna Nikodijević šta je umetnička instalacija, kad je on kao predsednik Skupštine grada zadužen za vodovodne & električne instalacije. Koje se daleko lakše kapiraju.
Strašna vest je dospela i u Vladu Srbije. Ministar za energetiku srkao je svoj energetski napitak i razmišljao kako da biračkom telu objasni najnovije poskupljenje struje. Kada je pročitao jutarnju štampu sa Nikodijevićem na naslovnoj, sve mu je bilo jasno...
-Ljudi! Satanisti su izvodili specijalne rituale za poskupljenje struje oko urne Nikole Tesle samo da bi napakostili premijeru Vučiću! - viknuo je besno ministar. “Evo, vidi se lepo da bajaju: izmislio si struju, poskupi struju, izmislio si struju, poskupi struju...”

Aleksandar Vulin, kao i obično, lucidno je primetio da je Muzej Nikole Tesle smešten na adresi Krunska 51, a Demokratska stranka u Krunskoj 69.
-Na ovoj slici, sasvim je jasno, vidimo đavolje sluge iz Vlade u senci kako se mole Nečastivom za poskupljenje struje oko urne čoveka koji je izmislio struju! Na sve su spremni samo da sruše premijera – rekao je Vulin na konferenciji za štampu.
Moramo nešto preduzeti, složili su se ministri, jer premijer može da prkosi MMF-u, Dartu Vejderu, Bajdenu, Oziju Ozbornu, Vatikanu, Ajron Mejdenu, Merkelovoj i Bildeberg grupi, ali ne može da prkosi đavoljim rabotama, nečistim silama i elektromagnetnim talasima.
Te su istog trena poslali Vulina da odmah zapleni urnu i prebaci je na sigurno do daljnjeg.
-Vi ste? - pitao je portir Studentske poliklinike u Krunskoj 57.
-Ja sam iz Vlade. Došao sam za urnu – promrmljao je Vulin.
-Idite na drugi sprat, u hodnik desno i videćete, piše na vratima velikim slovima: Urinokultura.
Ministru Vulinu je odmah bilo jasno da tu nisu čista posla. “Ajd što su me terali da idem u klozet sa ovom bočicom, ajd što su mi vadili krv, valjda im treba za neke satanističke rituale, al' što me sad šalju kod psihijatra?” - bio je ljut ali uporan da patriotski zadatak izvrši.
Kada je sve oko satanista, urne i urinokulture ispričao psihijatru, on mu je rekao: “Vi čoveče, bre, niste normalni. Ovo je Krunska 57, a Muzej je dve zgrade pored, na ćošku”.
Nije mu samo rekao da li dve zgrade levo ili desno, pa se portir centrale Demokratske stranke zapanjio kada mu je na vrata banuo Vulin lično sa zahtevom da mu preda urnu.
-Urnu! Nije valjda Mićun?! - gotovo da se rasplakao portir, ali se stari dobri Mićun upravo tada pojavio na vratima i usput objasnio Vulinu da je muzej 100 metara desno. Ni Vulinu nije bilo jasno kako je opet promašio, jer je bio ubeđen da na vratima Muzeja Nikole Tesle logično piše: “Osvetli Srbiju”.
Naposletku, iz Muzeja su Vulina izbacili jer je pokušao da se prošvercuje bez karte sa ekskurzijom iz Paraćina. Iako su simpatični Paraćinci, videvši Vulina, bili ubeđeni da je među njima muzejski eksponat Teslinog tajnog oružja.
-Sve sam proverio, satanisti su raspoređeni na celoj neparnoj strani Krunske – referisao je sutradan Vulin na sednici vlade.
A onaj Nikodijević nastavio je da se hrve sa gradskim problemima mistične prirode. Upravo mu je direktorka Studija B javila da se u redakciji pojavila neka veštica. Bar tako pričaju zaposleni kad ona nije tu.
-Samo da nije Đoko Vještica. On je odavno umro – krstio se Nikodijević.
I odmah dohvatio telefon da javi Njegovoj Svetlosti.

Нема коментара:

Постави коментар